سـحـــر الشــــــــرق
 سـحـــر الشــــــــرق
 سـحـــر الشــــــــرق
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

 سـحـــر الشــــــــرق


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» ملف شامل لتنظيف كل حاجة في المطبخ أو غير المطبخ نصائح روووعة شوفووووها
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالأربعاء يوليو 31, 2013 6:40 am من طرف سحر الشرق

» طريقة لازاله الدهون من الشفاط وزجاج البوتاجاز
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالأربعاء يوليو 31, 2013 6:36 am من طرف سحر الشرق

» موقع لتصفح المصاحف
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالخميس نوفمبر 15, 2012 12:55 pm من طرف سحر الشرق

» مجوهرات السفينة تيتانيك تعرض بالولايات المتحدة
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالخميس نوفمبر 15, 2012 10:46 am من طرف سحر الشرق

» موقع يخليك مهندس كمبيوتر
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالثلاثاء مارس 27, 2012 1:43 pm من طرف حسام

» لماذا يصاب الانسان بالدوخه وماهي طرق علاجها ؟
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالإثنين مارس 19, 2012 5:49 pm من طرف الفرعون يامى يوغى

» الحج وكأنك تحج
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالإثنين أكتوبر 31, 2011 6:08 pm من طرف الفرعون يامى يوغى

» فضائل يوم عرفة
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالإثنين أكتوبر 31, 2011 6:05 pm من طرف الفرعون يامى يوغى

» أِشياء { لم } و { لن } تحلم بها
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالأحد سبتمبر 04, 2011 6:03 pm من طرف SPISYGIRL

» طرق لتصغير حجم الصدر
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالإثنين أغسطس 22, 2011 3:40 pm من طرف سحر العيون

» طريقة لأزالة شعر الوجه نهائياً
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالإثنين أغسطس 22, 2011 3:34 pm من طرف سحر العيون

» للمهتمين بالمناقصات الحكومية والمزادات والعقارات خصم 20% في العرض الرمضاني
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالأربعاء أغسطس 10, 2011 9:01 am من طرف عالم التسويق

» أضخم حدث تدريبي بمدينة الرياض الخميس 11 رمضان في البرنامج الرمضاني الكبير
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالجمعة أغسطس 05, 2011 9:54 am من طرف عالم التسويق

» هديه بمناسبة قدوم شهر رمضان المبارك
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالجمعة أغسطس 05, 2011 5:08 am من طرف mostafa

» أكبر موسوعة نغمات اسلامية جديده بروابط مباشرة ..حصريا ..حصريا..!!!!
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالإثنين يوليو 11, 2011 2:46 pm من طرف الفرعون يامى يوغى

» تخسيس الوزن -- تخسيس البطن –– تخسيس الكرش- تخسيس جسم - دكتور رجيم - دكتور اشرف قوره (ارض الجولف – المعادي – الرحاب – حدائق القبة )
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالثلاثاء يونيو 28, 2011 5:01 am من طرف nanan1144

»  تخسيس جسم - تخسيس البطن –– تخسيس الكرش- تخسيس جسم - دكتور رجيم - دكتور اشرف قوره (ارض الجولف – المعادي – الرحاب – حدائق القبة )
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالثلاثاء يونيو 28, 2011 5:00 am من طرف nanan1144

»  تخسيس البطن –– تخسيس الكرش- تخسيس جسم - دكتور رجيم - دكتور اشرف قوره (ارض الجولف – المعادي – الرحاب – حدائق القبة )
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالثلاثاء يونيو 28, 2011 4:59 am من طرف nanan1144

» دكتور رجيم - تخسيس البطن –– تخسيس الكرش- تخسيس جسم دكتور اشرف قوره (ارض الجولف – المعادي – الرحاب – حدائق القبة )
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالثلاثاء يونيو 28, 2011 4:57 am من طرف nanan1144

» رنتك بأسم حضرتك, جميع نغمات الأسماء ولاد وبنات كمان
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالأحد أبريل 17, 2011 6:09 am من طرف جبارين عزالدين

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
سحر الشرق - 2689
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Vote_rcapموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_voting_barموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_vote_lcap 
فاتيما - 2397
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Vote_rcapموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_voting_barموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_vote_lcap 
الروش - 1932
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Vote_rcapموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_voting_barموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_vote_lcap 
جنة الاحلام - 1359
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Vote_rcapموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_voting_barموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_vote_lcap 
سحر العيون - 954
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Vote_rcapموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_voting_barموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_vote_lcap 
بسمة امل - 827
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Vote_rcapموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_voting_barموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_vote_lcap 
الفرعون يامى يوغى - 564
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Vote_rcapموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_voting_barموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_vote_lcap 
عاشقة الجنة - 472
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Vote_rcapموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_voting_barموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_vote_lcap 
ميلاد فجر - 386
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Vote_rcapموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_voting_barموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_vote_lcap 
العملاق المخيف - 381
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Vote_rcapموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_voting_barموسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_vote_lcap 

 

 موسوعة المطبخ المصرى....متجدد.....

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
فاتيما
كبار الشخصيات
كبار الشخصيات
فاتيما


انثى
عدد الرسائل : 2397
بلدك : مصر
جنسك : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_gender_female
مزاجك : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... 7rkato
وظيفتك : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Profes10
  : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... 15781612
تاريخ التسجيل : 03/12/2007

موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Empty
مُساهمةموضوع: موسوعة المطبخ المصرى....متجدد.....   موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالخميس أبريل 17, 2008 1:37 pm

موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... 35b8b6e2ef

فكرت فى عمل موسوعة للمطبخ المصرى .....تكون مفتوحة للجميع للمشاركة فيها .. بوضع كل الأكلات المصرية المعروفة والشهيرة .... واللذيذة .....

ولأننا جميعنا هاهنا أخوة من كل بلد عربى شقيق ...... لايوجد فرق بيننا جميعاً ....

وقد جاءتنى فكرة أن نعمل موسوعة للمطبخ المصرى لما هو معروف عن شهرته وهو أيضاً يجذب أشقائنا العرب لما للطعام المصرى من طعم ومذاق خاص ورائع .....



عدل سابقا من قبل فاتيما في الخميس أبريل 17, 2008 2:45 pm عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فاتيما
كبار الشخصيات
كبار الشخصيات
فاتيما


انثى
عدد الرسائل : 2397
بلدك : مصر
جنسك : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_gender_female
مزاجك : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... 7rkato
وظيفتك : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Profes10
  : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... 15781612
تاريخ التسجيل : 03/12/2007

موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة المطبخ المصرى....متجدد.....   موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالخميس أبريل 17, 2008 1:39 pm

الفتة بالخل والثوم
************************

موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... 689717594[/size]
[size=29]


المقادير علي حسب عدد الافراد
لحم بالعظم
ارز
عيش (خبر محمص بالفرن)

صلصه طماطم
1 حبه طماطم
1 فص ثوم مدقوق ناعم
ملعقه خل 2 بصل
2ملعقه سمنه


الطريقه

نضع اللحم في حله علي النار مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود وتترك علي النار حتي النضج

ثم نقوم بتسويه الارز الابيض ثم في حله اخري نقطع البصل قطع صغيره ونحمر في السمن ونبشر حبه الطماطم ونضيفها الي البصل ونحمره شويه مع بعض تم نضيف اليهم علبه الصلصه ونتركها تتسبك علي النار ثم ناخذ شويه في حله صغيره
من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3 اكواب من الشوربه بتاعه اللحم بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل عليها حسب الرغبه
ثم نقطع الخبز بعد ان نكون حمصنه فب الفرن واصبح لونه ذهبيا

اخضري طبق غويط او صينيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته

ضعي الخبر في الصينية اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه ثم ضعي طبقه من الارز الابيض ثم ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز ثم قومي بتشويح اللحمه تشويحه خفيفه ( تحمير خفيف ممكن في نفس الحله التي تمت عمليه تسوبه اللحمه فيه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل اسود ناعم وملح حسب الرغبه ثم قومي بتوزيع اللحمه في الصينيه واسكوبي باقي الصلصه المسبكه ثم في مقلي ضغيره قومي نتحمير الثوم وعند ما يحمر ضيفي اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق ثم ضفيهم الي الصينيه علي الوجه

مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصينيه
وتؤكل ساخنة

وبالهنا والشفا

خلى بالكوا الموضوع متجدد
يعنى لو دخلتوا فى اى وقت هاتلاقى اكلات جديدة
وبالهنا والشفاء


عدل سابقا من قبل فاتيما في الخميس أبريل 17, 2008 1:45 pm عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فاتيما
كبار الشخصيات
كبار الشخصيات
فاتيما


انثى
عدد الرسائل : 2397
بلدك : مصر
جنسك : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_gender_female
مزاجك : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... 7rkato
وظيفتك : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Profes10
  : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... 15781612
تاريخ التسجيل : 03/12/2007

موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة المطبخ المصرى....متجدد.....   موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالخميس أبريل 17, 2008 1:40 pm

الملوخية بالارانب

*******************






المقادير :-

1 كيلو ملوخيه خضراء
ارنب بلدى مسلوق
مقدار من شوربة الارنب
4 فصوص ثوم
ملح - شطة
2 ملعقة كبيرة كزبرة جافه
2 ملعقة كبيرة سمن

الطريقه :-

يسلق الارنب بالطريقة المعتاده
تقطف اوراق الملوخيه الخضراء وتجفف جيدا بفوطه ثم تفرم بإستخدام المخرطة او يمكن استخدام الملوخيه المثلجه
يفرم الثوم ونصف ملعقه شطه و2 ملعقة كبيرة كزبرة جافه
يغلي مقدار لتر من مرقه الارنب المصفاة لمده 5 دقائق مع اضافة جزء من الثوم المفري والكزبرة (( يمكن اضافة ثمرة طماطم صغيرة معصورة ويمكن الاستغناء عنها حسب الرغبة ))
تضاف الملوخيه المفريه مع التقليب ويجب الا تغلي اكثر من غلوتين مع مراعاة نزع الرغاوي التي تظهر على السطح وترفع من على النار
تحمر التقلية ( الثوم والكزبرة ) في السمن حتى يصفر لونها وتضاف الى الملوخية ولا تغطى الملوخية لحين الغرف منها حتى لا يتغير لونها
وتقدم مع الارز والارنب المحمر

وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
RAMPO
عضونشيط
عضونشيط
RAMPO


ذكر
عدد الرسائل : 210
  : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... 15781612
تاريخ التسجيل : 26/05/2007

موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة المطبخ المصرى....متجدد.....   موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالإثنين أبريل 21, 2008 4:45 pm

الباذنجان بالثوم والفلفل

المقادير
كيلو بتنجان ورأس ثوم مفروم ربع كيلو فلفل ربع كيلو بصل نص كيلو طماطم زيت لتحمير ربع كوب خل ملح فلفل كمون ملعقة سكر
الطريقة
يغسل الباذنجان جيدا ويقشر ويجفف
يشق بطرف السكين من اجزاء مختلفة ويحشى بالثوم
يقطع البصل والفلفل
يحمر الباذنجان فى الزيت ويرص فى صنية او طبق فرن
يشوح البصل والثوم والفلفل ويصب على الخل والسكر
يضاف الطماطم بعد العصير التوابل وتترك لتسبك
يوضع عليها كوب ماء وبعد ان تغلى تصب على الباذنجان ثم تدخل الفرن حتى تنضج
يجمل الطبق ويرص فى طبق التقديم ويقدم باردا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فاتيما
كبار الشخصيات
كبار الشخصيات
فاتيما


انثى
عدد الرسائل : 2397
بلدك : مصر
جنسك : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_gender_female
مزاجك : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... 7rkato
وظيفتك : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Profes10
  : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... 15781612
تاريخ التسجيل : 03/12/2007

موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة المطبخ المصرى....متجدد.....   موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالخميس أبريل 24, 2008 2:18 am

شكرا رامبو على الاكلة الجميلة دى
وخد الاكلة من عندى


^^^^الكـشــــــري المصري مولع نااااار^^^^


كرونة(اسباجتي+مقصوصة)يمكنكي استخدام نوع واحد أو أكثر حسب الرغبة..
رز بعدس بجبةعدس أسمر
صلصة
دقة
بصل محمر
حمص مسلوق

المكرونة:
------
اسلقي المكرونة جيدا..و حاسبي تعجن منك.


البصل المحمر:
---------
قطعي بصلة كبيرة أو ابشريها..و حمريها في السمن مع شوية كزبرة ناشفة..في نفس الحلة اللي هنعملي فيها الرز..

الرز:
---
المقادير:
كوب عدس أسمر
2 كوب رز
الطريقة:
كمية العدس لازم تكون 1\2 كمية الرز..
اسلقي العدس..و لما يوصل لدرجة انك تقدري تندغيه حطي الرز..و زودي المية..حطي معلقة في وسط الرز و ابدأي في اضافة المية..و لما تحسي ان المعلقة هتبدأ تتحرك اقفي..و سوي الرز بعد كدة عادي..

الصلصة:
-----
المقادير:
10 فصوص ثوم
عصير طماطم..لتر أو حسب رغبتك..
الطريقة:
دقي التوم مع الملح و الفلفل و كزبرة ناشفة..
حمريهم في السمن..و بعدين ضيفي الطماطم..و سيبيها تتسبك..

الدقة:
---
المقادير:
فلفل أحمر..ناشف أو عادي..حسب الرغبة..
5 فصوص توم..
1\2 كوب خل..
1 كوب ماء..
ملح+كمون+كزبرة ناشفة
الطريقة:
اضربي كل المكونات في الخلاط..(ضربا مبرحا على رأى عادل امام في مسرحية الواد سيد الشغال)

الحمص:
-----
انقعي الحمص من قبلها بيوم..و بعدين اسلقيه..


عند التقديم..
المكرونة..الرز..الصلصة..البصل..الدقة..الحمص

بالهنا و الشفا



موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... 130rq
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فاتيما
كبار الشخصيات
كبار الشخصيات
فاتيما


انثى
عدد الرسائل : 2397
بلدك : مصر
جنسك : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_gender_female
مزاجك : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... 7rkato
وظيفتك : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Profes10
  : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... 15781612
تاريخ التسجيل : 03/12/2007

موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة المطبخ المصرى....متجدد.....   موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالإثنين أبريل 28, 2008 1:22 pm

بمناسبة شم النسيم
كل سنة وانتم طيبين
تعالوا نشوف الفطير المشلتت

الفطير المشلتت
**************

موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... 200098966



الـمـقـاديـر
- دقيق كميته حسب الرغبة وغالبا يكفي الكيلو لعمل فطيرتين
- ماء يكفي لعمل عجينة سهلة الفرد
- قليل من الملح لتحسين طعم العجين
- زيت وسمن
الزيت ** زيت ذرة مثلا يخلط مع السمن لإكساب الفطير ليونة ولدانة ولتخفيف ثقل السمن المستخدم لعمل الفطير **
السمن ** يستخدم السمن وليس الزبد لان الزبد يحترق مع العجين **

الـطـريـقـة
- تعجن عجينة من الدقيق والملح والماء بحيث تكون قابلة للفرد بالنشابة بحيث لاتكون يابسة حتى لايصعب فردها أو شديدة الطراوة فتتقطع وقت الفرد .
- تترك العجينة السابقة لترتاح مدة ساعة حتى يسهل فردها .
- تقطع هذه العجينة لقطع كبيرة وكل قطعة ستكون فطيرة كاملة وكبيرة الحجم .
- يتم تسييح السمن مع الزيت في إناء ويكون جاهز للإستخدام .
- أهم مرحلة في عمل الفطير هي فرد العجين بالنشابة أو الزانة أو كيفما تسمي في اي بلد .
- تفرد العجينة جيداً وتكون على شكل دائرة كبيرة ويستكمل فردها باليد وذلك بشدها برفق حتى تصير رقيقة ويمكن رؤية ماخلف العجينة ** من شدة رقتها ** مع الأهتمام برقة اطراف الفطيرة حتى لاتكون غليظة عند تسويتها .
- نحضر السمن المخلوط بالزيت والسائل ونرش منه فوق العجينة المفرودة الرقيقة .
- نقوم بتطبيق العجينة وكل طبقة نرشها رشاً خفيفاً بالسمن ونكرر مرات التطبيق حتى يصير لدينا عجينة مستطيلة متعددة الثنيات على شكل طبقات يتخللها السمن .
- من العجينة المستطيلة السابقة نقوم بعمل اسطوانة تشبه اسطوانة السويسرول ** اي نلف العجينة التي أصبحت مستطيل كما نلف السويسرول ** .
- نترك العجينة الملفوفة في صاج لترتاح ونقوم بعمل غيرها بنفس الطريقة السابقة حتى تنتهي كمية الفطائر .
- بعد الانتهاء من تجهيز كل الفطائر بالطريقة السابقة نعود لفرد الفطير في صاج الخبز بالترتيب من الاقدم للاحدث .
- تفرد كتلة العجين التي كانت ملفوفة كالسويسرول في صاج الفرن على شكل دائرة ** ويفضل فرد الفطيرة باليد ** وبسمك معقول .
- تخبز في فرن حار نوعاً مع مراقبة وجهها حتى لاتحمر بسرعة مبالغ فيها ويكون القلب نيئ .
- بعد تمام خبز كل كمية الفطير يرفع من صاج الفرن ويوضع في إناء يتسع لكل الكمية ويغطي لحين تقديمه
- يؤكل طبعا إما مع الجبن أو العسل أو حسب الرغبة وبالهناء والشفاء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فاتيما
كبار الشخصيات
كبار الشخصيات
فاتيما


انثى
عدد الرسائل : 2397
بلدك : مصر
جنسك : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_gender_female
مزاجك : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... 7rkato
وظيفتك : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Profes10
  : موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... 15781612
تاريخ التسجيل : 03/12/2007

موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة المطبخ المصرى....متجدد.....   موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... I_icon_minitimeالإثنين مايو 05, 2008 2:58 pm

كفتة الارز

***********

موسوعة المطبخ المصرى....متجدد..... 772996242

المقادير
1/2 كيلو لحم مفروم
1/4 كيلو ارز
عدد 4 بصلات
4 حزم بقدونس
4 فصوص ثوم
بهارات وملح

صلصة وبطاطس حسب الرغبة

الطريقة
نغسل الارز جيدا ونضعة فى الهواء حتى يجف وبعد كدة نطحنة فى المطحنة الى قطع ناعمة
بعد فرم اللحمة جيدا وتقطيع البقدونس الى قطع صغيرة صغيرة مع فرمة سيتم اضافة البصل المفروم والثومالمدقوق مع اضافة البهارات ملح فلفل وثوم حسب الرغبة
وبعد ذلك سنخلط المكونات جيدا مع البعض ويستحسن ان نقوم بخلطهم فى الكبة او اداة الدق ((الهون )) للبيت المصرى
حتى نتأكد من اختلاط جميع الاجزاء ببعضها
سيتم عمل المفدار كله وتشكيله الى اصابع
ثم اللى القلى فى الزيت
بعد الانتهاء من عمل الكفتة نقشر ثوم ونضع علية بعض الزيت
ونحمر الثوم عادى فى الزيت
ثم نضع صلصلة الطماطم عليه وحبة بطاطس مقطعة وممكن الاستغناء عنها وبعد الانتهاء نضع بعض من اصابع الكفتة فى الصلصلة قبل اكتمال التسبيكة بقليل
وتقدم بصلصة وبدون الصلصة حسب الرغبةونكون ساخنة

بالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
موسوعة المطبخ المصرى....متجدد.....
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 سـحـــر الشــــــــرق :: سحر الشرق لعالم حواء :: مطبخ سحر الشرق-
انتقل الى: